Hüppa põhisisu juurde

Tatjana Tšursinova näitus lastekirjanduse keskuse pööningul

Alates esmaspäevast, 29. juulist 2019 on Eesti Lastekirjanduse Keskuse pööningugaleriis võimalik näha Peterburi tekstiilikunstniku ja illustraatori Tatjana Tšursinova tekstiilikollaažide näitust „Avatarid“. Näitus on avatud 30. augustini.

Tatjana Tšursinova on tuntud Peterburi kunstnik, kes tegeleb lisaks tektiilikunstile ka graafika, maalimise ja raamatute illustreerimisega. Lastekirjanduse keskuses on huvilistel võimalik tutvuda valikuga kunstniku tekstiilikollaažide seeriast „Avatarid“. Seeria loodi veebruaris Peterburi Teatri- ja Muusika muuseumis avatud näituse „Käsitöö Facebook“ tarbeks ja selle kollaažidel kujutab kunstnik kuulsuste,tuntud kultuuritegelaste, ajalooliste suurkujude ning tavainimeste portreesid. Teiste seast leiavad oma tekstiililise teisiku armastatud klassikud nagu Alexander Puškin, William Shakespeare ja Lev Tolstoi.

Tatjana Tšursinova sündis aastal 1946. Ta õppis Ilja Repini nimelises kunstiinstituudis ja lõpetas 1969. aastal Leningradi V. I. Muhhina nimelise kõrgema kunsttööstuskooli tekstiilikunsti osakonna. 1972. aastast alates töötas ta A. M. Kištšenko nimelises kunsti- ja käsitööinstituudis, kus ta maalis avalike hoonete interjööride kujundamiseks mõeldud ainulaadseid kangaid. Samal ajal illustreeris kunstnik mitmeid lasteraamatuid ja tegi koostööd kirjastustega Moskvast, Peterburist ja Tokyost. Alates 1991. aastast on kunstnik pühendunud lapitehnikas tööde ja tekstiilmänguasjade valmistamisele.

Kunstnik on lapitehnika abil kujutanud muuhulgas reisimuljeid Aasiast ning saanud inspiratsiooni pärsia miniatuuridest. Samuti on ta “ornitoloogi täpsusega” loonud tekstiilkujutisi lindudest.

Kunstnik on osalenud mitmetel rahvusvahelistel näitustel: „Naised ja linnud“ (siidimaal, Helsingi 2000), „Linnud ja Inglid“ (lapitekid ja nukud, Helsingi 2006), „Soe valgus“ (lapitekid ja graafika, Peterburi 2011).

Loe lisaks:
https://theatremuseum.ru/event/vostochnyy_katalog