Hüppa põhisisu juurde

Itaalia illustraatori Anna Forlati näitus lastekirjanduse keskuses

Anna Forlati illustratsioon30. juulil 2019 kell 16.00 avatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuse illustratsioonigaleriis hinnatud itaalia illustraatori Anna Forlati isikunäitus “Illustreeritud teekond”. Näitust on keskuses võimalik külastada 27. septembrini.

Tuntud itaalia illustraatorit on nimetatud kameelioniks tema tööde muutuva stiili tõttu. Kunstnikule meeldib mitmesuguste tehnikatega eksperimenteerida ning nende katsetuste lõpptulemus on alati võluv. Tema illustratsioonidest peegeldub süütut lapselikkust ja neid on kirjeldatud sõnadega intiimne ja salapärane. Samuti kasutatakse Forlati illustratsioonidest kõnelemisel tihti mõistet „maagiline realism“ ning tema tööde kinnismotiivideks on taimed, puud, metsad, aiad ning teised looduslikud elemendid.

Illustraator on oma muutuva käekirja kohta öeldnud: „Mulle meeldib tehnikatega eksperimenteerida ja töötada erinevate atmosfääride ning värviassotsiatsioonidega, mis muutuvad vastavalt raamatule või projektile. Usun, et igal raamatul on sellele eriomane kujutlusilm, mida on vaja uurida.“ Valikuga illustraatori stiililiselt mitmekülgsest loomingust on huvilistel võimalik lastekirjanduse keskuses tutvuda.

Illustraator Anna Forlati sündis 1980. aastal Itaalias Paduas. Ta õppis kaasaegset kunsti ja filmajalugu IUAV Ülikoolis Veneetsias ja pühendus peale ülikooli lõpetamist lasteraamatute illustreerimisele. Tema pildid kaunistavad rohkem kui 30 raamatut ning ta on osalenud paljudel rahvusvahelistel illustratsiooninäitustel. 2012. aastal lõpetas ta ARS IN FABULA illustratsioonikooli magistriprogrammi ning hetkel tegutseb ta samas koolis õppejõuna.

Rohkem infot illustraatori kodulehelt.