Hüppa põhisisu juurde

Paabeli Torni auhind 2010

PRESSITEADE

16.11.2010
IBBY Eesti osakond
Pikk 73, Tallinn
53 860 890 Leelo Märjamaa (Draakon & Kuu)
6 177 234 Anu Kehman

Paabeli Torni auhinna võitis Markus Zusaki “Raamatuvaras”

Paabeli Torni auhinna üritus toimub 17. novembril kell 17 Eesti Lastekirjanduse Keskuses.

Rahvusvahelise Noorsookirjanduse Nõukogu (IBBY) Eesti osakond annab juba seitsmendat korda välja oma auhinda, mille eesmärgiks on esile tõsta häid tõlkeraamatuid lastele.

Tänavune auhind läks Austraalia lastekirjanik Markus Zusakile, tõlkija Epp Aareleidile ja kirjastusele Draakon & Kuu noorteraamatu “Raamatuvaras” eest.
Seekordne võiduraamat paelus žürii tähelepanu oma teemaderingiga, jõulise stiiliga, värvikate tegelaskujudega ja erilise vaatenurgaga (Surm jutustaja rollis).
Tõlkija Epp Aareleid iseloomustab raamatut järgmiselt:
“Ennekõike jutustab “Raamatuvaras” kaunitest hetkedest kohutaval ajal. See jutustab ka ühest raamatuid näppavast kõhetust tüdrukust, sõnade mõjujõust, hõbesilmsest akordionimängijast, mõnedest fanaatilistest sakslastest, juudi rusikavõitlejast ja värvidest. Punasest, mustast ja valgest, kui nimetada vaid mõnda. Nagu natsilipul. Samuti jutustab see raamat inimese kahest poolusest – puhtast ilust ja puhtast hävitusvõimest.”

Paabeli Torni auhind koosneb audiplomitest parima tõlgitud lasteraamatu autorile, selle eesti keelde tõlkijale ning raamatu kirjastajale Eestis. Diplom saadetakse Markus Zusakile postiga. Tõlkija Epp Aareleid pälvib ka rahalise preemia, milleks Kultuurkapital on eraldanud 10 000 krooni.