Hüppa põhisisu juurde

Tallinn Music Weeki linnalava ELK-is 1. aprillil

tmw-valgeEsmakordselt saab käesoleva laste ja noorte kultuuriaasta raames Eesti Lastekirjanduse Keskusest Tallinn Music Weeki linnalava. 1. aprillil 2017 toimub keskuses kolm kontserti:

kell 12 KIIORA (EST) – Folk, Instrumental, World
kell 13 FOUR LINES (GE) – Instrumental
kell 14 MARI KALKUN (EST) – Alternative, Folk

Kontserdid on tasuta! Olete oodatud!
Facebooki ürituse leiab SIIT.

Esinejad:

KIIORA
Nimi „Kiiora“ on pärit Anne Vabarna lauldud seto eeposest „Peko”. Loos andis selle võimsa tammenuia Pekole tema isa, et vajadusel relv kirstupõhjast haarata ja vaenlasele vastu astuda. Samuti pani kiiora rukki vohama, kui seda põllule näidata. Praegu nimetatakse selle nimega ülemsootska valitsussaua. Lisaks palju kuuldud seto tantsulugudele otsime repertuaari kõikide rahvaste pärimusmuusikat. Tuntud seto lugudest mängime vähemtuntud variante – nii ei korda me teisi ja säilitame samas erilised ja autentsed versioonid. Värsked meloodiad ja isekujundatud seaded teevad koosmängu huvitavaks. Meie kavas on muusikat Setomaalt, Eestist, Võromaalt, Venemaalt, Rootsist, Poolast, Iirimaalt, Udmurtiast, Marimaalt, Mordvamaalt ja mängime ka folgihõngulist omaloomingut. Sellise multikultuurse panoraami ainus eesmärk on näidata, kuidas eri rahvaste muusika võib olla ühtmoodi kaasahaarav ja tantsuline.

FOUR LINES
Four Lines on värske Gruusia ansambel, mis koosneb erineva muusikalise taustaga inimestest, kes on kõik esinenud sooloartistidena nii Gruusias kui väljaspool. Ansamblis kõlavad kolm klassikalist instrumenti – viiul, klaver ja flööt, mida on efektidega rikastatud.

MARI KALKUN
Mari Kalkun on Võrumaa juurtega laulja, laulukirjutaja ja muusik, kelle tundlikud meloodiad ja meditatiivseist kordustest laetud ruumilised helimaastikud on inspireeritud eesti luulest ja loodusest, regilaulust ja maailmamuusikast. Ta käsitseb erinevaid pille – kandleid, akordioni, kitarri ja klaverit –, ent eeskätt tunneb Mari ära tema vägeva hääle järgi. Mari Kalkuni muusika tunnussõnaks on vahetu. Tema kontsertidel on oluline koht improvisatsioonil ja spontaansusel. Tallinn Music Week’i kontserdil üllatab ta mitme uue seni avaldamata looga. Mari on oma kontsertidega reisinud mitmel pool maailmas – Soomes, Venemaal, Prantsusmaal, Tšehhis, Suurbritannias, Saksamaal, Armeenias, Jaapanis ja mujal. Tema värskeim, rahvusvahelise ansambli Runoruniga salvestatud album “Tii ilo” nominteeriti 2015. aasta folkalbumi tiitlile nii Eesti kui Soome muusikaauhindadel.